Klubbens historie 1990-1999

1990

Endnu et år uden rigtig sne i Danmark til de hjemlige aktiviteter – kun en enkelt weekend blev det til.

Set i lyset af den endnu ikke afsluttede bedragerisag fra 1988 var der stillet forslag om at klubbens rejseaktiviteter skulle skilles ud i en særskilt rejseforening. Der blev afholdt stiftende generalforsamling for rejseaktiviteterne i skiklubben d. 23. oktober men blandt de fremmødte var der ikke stemning for at stifte rejseforeningen så rejseforeningen blev ikke realiseret.

Klubbens første aktivitetsweekend blev afholdt med sjov for hele familien med lej, skattejagt, løb, rundbold, fodbold, surfing etc.

Klubben have i dette år sin første tur til Les Arc, Frankrig samt første tur til Schladming, Østrig  

Antal medlemmer: 500

1991

Så meget sne før jul har vi ikke set i mange år og det tegnede til en rigtigt god sæson. Skibakken på Bavnen var fyld med entusiastiske skiløbere og det blev endda nyhedstransmitteret af den lokale TV-station VTV

Ifm. skiklubbens samarbejde med Ringsted Babysvøm er Skiklubbens vedtægter blevet ændret således at klubben kan "optage grupper på særlige vilkår". Samarbejdet med Ringsted Babysvøm omfattede at RB kunne deltage i skiklubbens ture på lige vilkår og at skiklubben ydede instruktørhjælp til RB på deres ture samt at skiklubben overtager medlemmer efter deres fyldte 10 år

Den 23-24 november blev skiklubbens 10 års jubilæum afholdt som jubilæumsweekend på Bildsø Skov med overnatning og med 60 deltagende medlemmer. Om lørdagen var der forskellige sportslige aktiviteter og om aftenen blev der afholdt festmiddag i Stillingehallen med revy, levende musik og dans. Om søndagen var der ligeledes forskellige aktiviteter for børn og voksne.

Jørgen Dann, klubbens første formand og medstifter, blev udnævnt til æresmedlem.

Antal medlemmer: 435

1992

Første tur til Venabu, Norge

Første tur til Alpe d'Huez, Frankrig

Der blev holdt åbent hus på Bavnen skibakke med gratis skiløb for alle og mange af klubbens instruktører stod til rådighed for dem der ville lære lidt mere.

Rekorddeltagelse i turen til Branæs – 2 busser. Den ene bus gik dog i stykker på vej men det lykkedes at komme frem.

Klubbens første sommer Ø-tur til Omø blev afholdt i august. Ø-turene blev et tilbagevendende hyggeligt sammenkomst igennem årene.

Deltageren på Hintertux turen kunne sammen med tyskere og hollændere se EM finalen på campingpladsen – en fornøjelig aften.

Klubben indkøbte et videoanlæg + radioer til brug ved undervisning.

Klubben har nu 14 instruktører

Antal medlemmer: 436

1993

4 danske skiinstruktører – dog ikke skiklubbens - er i Frankrig blevet dømt skyldige i at undervise hvilket de efter de franske myndigheders mening ikke har ret til. Dommen er blevet anket. Dansk skiforbund indsamler penge til retssagen blandt skiklubsmedlemmer i hele Danmark.

Ø-tur til Sejerø i august

Antal medlemmer: 486

1994

Ny rekorddeltagelse i turen til Branäs – 3 busser – 150 deltagere..

Ø-tur til Samsø i august. 26 medlemmer deltog.

En ny inddeling af skiskolehold ser dagens lys. 4 Stadier: Grundskole, Mellemstadie I, Mellemstadie II og Videregående. Alle 4 stadier er underopdelt i 3 undergrupper: Lav, Middel, Høj. Der i dag er sammenlignelig med de fire niveauer Begynder, Let øvet, Øvet, Meget øvet.

Skiklubben har igennem mange år deltaget i det årlige Erimitageløb. I år deltog vi med 24 deltagere

Skinyt kan fejre 10års jubilæum og klubbens første PC (486er m/CD-ROM, 16 MB RAM, 420 MB harddisk) blev bevilget til brug for udarbejdelsen af Skinyt.

Antal medlemmer: 550

Klubben har nu 15 instruktører

1995

Første tur til Serre Chevalier, Frankrig. Turen blev arrangeret i samarbejde med Jensen Turisttrafik og Skikompagniet for at undgå at turen blev aflyst hvilket påsketuren til Les Menuires i Frankrig sidste år blev.

Afslutningsfesten og anlægsfesten efter sæsonen har altid været en hyggelig dag og samtidig også en vigtig indtægtskilde for klubben. Skiklubben har igennem årene desuden flere gange deltaget i Slagelse fritidsmesse.

Det kniber for klubben at etablere et juniorhold. Det relative store opland til trods. Klubben satser ved at etablere Slagelse Racing Team med faste trænere

Klubbens regnskabsperiode ændres til 1/7-30/6 i stedet for hidtidigt 1/4-31/3 og generalforsamlingen flyttes til August

Ø-tur til Orø i september. 19 medlemmer deltog.

Skiklubben var på en-dags-skitur til Søhøjlandet i det midtjyske.

Det kniber for klubben med at finde nogen i bestyrelsen eller i klubben, der vil stå for langrendsaktiviteterne. Der var igen deltagere i Vasaloppet men ikke noget der var arrangeret igennem klubben.

Branästuren havde i år næsten 200 deltagere.

Skiklubben var repræsenteret med 12 løbere til det lokale halvmaratonløb i Slagelse Lystskov. Løbet blev afholdt på en af årets varmeste dage –d 12. august.

12 personer repræsenterede Danmark på Interski kongres i Nozawa Onsen, Japan. Heraf en deltager fra skiklubben. Turen til Japan havde indbygget et pit stop i Val d'Isere hvor der blev trænet til fremvisningen i Japan. Til præsentationen skulle der bruges nye dragter. Bukserne var imidlertid for store og skulle derfor en tur omkring Helsingfors på vej til Japan for at blive syet ind

Skiklubben har igennem årene være meget engageret Dansk Skiforbund og har bestredet mange betydelige poster. I 1995 var formanden for Alpin afdelingen, i kursus og instruktionsudvalget sad ligeledes en klubmedlem som tillige er på instruktørlandsholdet. I Konkurrencebreddeudvalget KBU sad også en af skiklubbens medlemmer i kraft af hans formandspost i Sjællandskredsens alpinudvalg. Et andet af vores medlemmer er på alpinlandsholdet for andet år i træk.

Klubben har nu 14 alpine instruktører

Antal medlemmer: 635

1996

Første tur til La Norma, Frankrig arrangeret igennem KBU. 20 Deltagere fra Skiklubben

To medlemmer udtaget til U-landsholdet i alpin ski.

Rekordtilslutning på Hafjell turen - 170 Deltagere

Ø-turen gik til Langeland med 30 deltagere

Skiklubben bakkede op om et Guinness rekordforsøg på rulleski. 24 timers rulleski-rekorden blev sat af Claus Hechmann som nåede 342 km på et døgn på en ca. 1500 lang rundstrækning.

I år kom der nyt klub tøj. En rød klubtrøje, et løbesæt, en løbe-T-shirt, ærmeløs-T-shirt, bomulds-T-shirt

Den 9 november fejrede klubben 15 års jubilæum. Ca. 50 deltagende

Antal medlemmer: 725

1997

Rekordtilslutning til Branäs turen i uge 2. 5 Busser af sted – 240 deltagere

TV og Bubber var med på Vallåsen 4. februar– Klubbens karakteristiske røde jakker var meget synlige.

Ø-turen gik til Møn den 16. august – en varm sommerdag. En dejlig dag med kig til de mange vilde fugle samt en fantastisk grillaften. Stranden ved bunden af Møns klint blev besøg 461 trin nede.

Antal medlemmer: 825

1998

Rekordtilslutning til Branäs turen i uge 2. 6 Busser af sted – 294 deltagere.

I slutningen af 1990erne måtte man tage fat på en meget nødvendig aktivitet primært på grund de mange skiture, nemlig uddannelse af egne skiinstruktører. Denne uddannelse er faktisk en ret svær og krævende uddannelse, som forestås af Dansk Skiforbund, og selv om vi ikke er et "sneland" så er denne instruktøruddannelse meget velanskrevet i udlandet og rigtig mange især unge mennesker fra skiklubben har gennemgået denne uddannelse dels grunduddannelsen og en videregående overbygning. Det er en nødvendighed, idet klubben altid har satset og lagt stor vægt på, at når man rejste med skiklubben så fik alle såvel børn som voksne og uanset deres skiniveau en kvalificeret undervisning. Det enormt store pres på bl.a. 25 instruktører til Branästuren til at få instruktører nok betyder at klubben gør meget ud at opfordre medlemmer til at blive instruktører. En følordning indføres så mulige aspiranter kan deltage og prøve det på bl.a. Branästuren. Klubben giver desuden tilskud til den internationale anerkendte grundinstruktøruddannelse som i mange år foregik på Hintertux eller Kaprun i uge 26

Første tur til Val d'Isere, Frankrig.

Dansk Snowboard team etableredes i disse år under det Danske Skiforbund men vi har i klubben ikke haft stor tilslutning af snowboardkørende medlemmer hvorfor det også har være svært at skaffe og uddanne instruktører heri.

Ø-turen gik til Tåsinge på Fyn. 17 deltagere

Antal medlemmer: 890

1999

For 10 år i træk rejser vi til Branäs. Igen har vi rekordtilslutning til Branäs turen i uge 2. 7 Busser af sted – 350 deltagere, 28 instruktører.

Klubben høstede mange medaljer ved kredsmesterskaberne på Hafjell.

Første tur til St. Anton, Østrig med tog og TV-øst var med på turen !!!

Thomas Uhrskov besøger skiklubben til multiaften d. 19. november

2 nye alpin instruktører i klubben uddannet.

Ø-turen gik til Lolland

Klubben blev landet største skiklub.

Antal medlemmer: 1025

Klubbens første hjemmeside går i luften. Der er oprettet debatfora til det er muligt at komme med ideer og ris/ros.

Klubben får nye portflag storslalom af Slagelse Sparkasse.

Redigeret af Ole Porsvig