Branäs, Sverige, Uge 2, 2025

8. januar - 12. januar
8. januar kl. 20:00 til 12. januar kl. 09:30
0
Deltagere
140
Maks. antal
0
Inviterede
image

3-dages klubtur til Branäs

I år inviterer vi indenfor i bussen til vores mangeårige, særdeles populære traditionsrige uge 2 skitur - 3 skidage i Norden - til at varme op på, lære skiløbet at kende på eller invitere børnebørnene ud i ”rigtig” sne. Det er hyggelige dage med familien og klubben. Vi tager igen til Branäs i Sverige ligesom sidste år og hvor klubbens største ture førhen er gået til.


Gennem årene har denne tur været vores sæsonåbner, 3 dage i Norden, og kickstarten på sæsonen. De første mange år i Sverige, først i Branäs i Sverige, siden Geilo i Norge og senest Kläppen i Sverige. Nu går turen igen til i Branäs i en eller flere busser, og vi har som altid plads, så vi kan have det hele med. Branäs er i allerhøjeste grad en del af klubbens DNA og har dannet rammen om udviklende skiløb, hygge og en klub hvor alle kan mødes og være sammen om skiløbet. På pisterne og i lifterne skal vi have det sjovt sammen med vores dygtige instruktører, som underviser i vores skiskole med skiskole fra 5 år og opefter.

Se beretning fra sidste års tur med samme turleder og gruppe her


Muligheder i området

Branäs er det største skiområde i det sydlige Sverige med flest (415m) faldmeter syd for Åre i Sverige. Området har fordoblet sin piste og liftkapacitet siden klubben var der i 2004.

I sæsonen 2022/2023 åbnede den nye 6'er-stolelift, der tager gæster fra Mattesdalen til toppen på rekordtid, samt en ny bakke og lift i forbindelse med Nintendo Land og også en forbedret skioplevelse i Mattesdalen.

Det er blevet endnu nemmere at nå toppen i Branäs. I løbet af sommeren 2023 blev der bygget en ny ekspreslift, denne gang fra Mattesdalen. Dette er den tredje ekspreslift i Branäs. Topekspressen, som den hedder, kan transportere 2.400 mennesker i timen og byder på en fantastisk udsigt over Klarälven, og den er et mere vejrbestandigt alternativ til Gondolen i hård vind.

Flere steder er der grillpladser (ved Lobacken, Björnbacken, Aspen og Räven) og flere steder er der saft stationer, hvor der kan tappes gratis varm saft at lune sig på.

Der er 2 kælkeområder (Snow racing) i Branäs – en ved bakken Sydpol 3 og en ved bakken Nordpolen 2. Har du ikke egen snowracer eller hjelm, kan du låne en på stedet.

Alpint skiløb

 • I alt 33 pister/parklinjer
  • 14 grønne pister/parklinjer
  • 14 blå pister/parklinjer        
  • 4 røde pister/parklinjer
  • 1 sorte pister/parklinjer

De fleste pister er belyste sent på eftermiddagen, så man kan stå på ski fra kl. 9.00-19.00, så skidagen ikke behøver at slutte kl. 16.00. 80% af pisterne er belyste.

Liftkapacitet

  • 31 lifte i alt
  • 18 knap/skivelift
  • 1 anker/T-lift
  • 3 stolelifter
  • 1 Kabinelift/gondol
  • 7 kørebånd (begynderbakkerne)

Langrend:

 • I 2023-sæson var der 29 km varieret langrendsterræn for skate & klassisk lige uden for lejligheden, men mere kommer til i de kommende år. P.t. findes følgende rutelængder:
  • 1,1 km 
  • 2,4 km
  • 2,5 km
  • 5 km
  • 8 km
  • 10 km

Herudover:

Branäs byder på Nintendo Land på toppen af Björnliften ved en stor statue af Mario. Det er her Nintendo Land begynder - en vidunderlig skovsti fyldt med berømte figurer fra Nintendos Mario-spil. Om aftenen lyses området op med fantastiske farver.

I 2022 er der blevet bygget en "Funslope" som er en bane, hvor der er hop, terrænbølger og sving, der byder på en kreativ og sjov skioplevelse for hele familien.

I feel the need – the need for speed. Hvem kører hurtigst i familien? Tag chancen for at konkurrere mod både dig selv og familiemedlemmer på bakken med den automatiske tidtagning. Parkliften er lige ved siden af, så du kan barbere tid af dit skiløb hele dagen!

Skiløb skal være sjovt uanset alder. I Västersjöbacken er der en minipark med nemme bump og kasser for børn og begyndere at udforske. Her er det også perfekt at udvikle færdigheder, der kan tages med til parken og Airbag. Airbag ligger ved siden af Kotten-knapliften. En stor blød pude, der giver både børn og voksne mulighed for at prøve hop og forskellige typer tricks, som man ikke tør lave på sneen. Når du er færdig med at træne i Airbag'en, er det tid til at tage til parken! I Branäs park finder du hop, rails og bokse til hele familien. Her finder du også en lift, der går direkte til parken – simpelthen maksimal parktid.

I Björnbuseland finder du dyr, figurer og forskellige typer spor, som de mindste kan lære at gynge i. Her vil vi gerne inspirere de små til at hygge sig på sne. Der er et område i landsbyen og et oppe ved Soltorget på bjerget og begge har nærhed til grillpladser til hurtig energiopfyldning og hyggelige frokoster.

Når man er ved at blive kold eller er gået sukkerkold, så kan man bare tage en tur forbi saftstationen, hvor der altid er varm saft.

Branäs Pistekort 2025


Aktiviteter på turen

Turen har, som før nævnt, gennem årene huset en mængde af aktiviteter; altid masser af god undervisning, glögg-aftener og helt ufatteligt mange medlemmers allerførste meter på ski – meter, som har ført til livslange forelskelser i vores sport med utallige skønne oplevelser i bjerge og fjelde, hytter og hoteller, som par og som gruppe – suget mange af os ind i et liv som klubskiløber!

På vores tre skidage kan vi naturligvis ikke nå alt, men den gode undervisning vil helt sikkert være med, ligesom vi tager al vores klubhygge med!

Her, primo juni hvor vi lægger turene op, hverken kan eller vil vi løfte sløret for indholdet på turen, men turlederne vil helt sikkert invitere på et fælles udendørs afterski fredag aften deroppe, ligesom vi sammen med instruktørerne ”pønser” på skæg i sneen – vi glæder os så utroligt meget til at komme på ski sammen igen!

Deltagelse i alt fra undervisning til events er, som på alle vores ture, gratis og helt frivilligt!


Indkvartering

Turen er med ophold i de samme superfede og nybyggede 6- og 10-personers lejligheder Bävertorget, som vi boede i sidste år. Den gode pris er forudsat at vi fylder lejlighederne helt op. Alle lejlighederne er uden senge i stuen og nybyggede fra 2014 og frem, og til to overnatninger dækker de helt vores behov. Alt efter lejlighedsstørrelsen er der 1 køjerum til 2 eller 4 personer samt 1-3 værelser med 2 enkeltsenge/dobbeltsenge, så vi kan kombinere os til nogle gode lejlighedssammensætninger. Der er også mulighed for at frikøbe op til to sengepladser i hver lejlighed. Se prislisten.

Lejlighederne er et plan med stor entre med knager og tørremuligheder badeværelse, stue-køkken, soveværelser.

Ugen op til afrejse fremsendes lejlighedsoversigt, busplan og aktivitetsoversigt for turen, med kontaktoplysninger, så man hyttevis kan snakke sammen inden afgang.

Lørdag aften skal der pakkes, ryddes op, vaskes op og tømmes skrald. Slutrengøring er inklusive i prisen for alle lejligheder.

Der er ski in-out direkte til begynder/børneområdet fra alle lejlighedskomplekser.

 


Skiskole

Når du rejser med Din Skiklub, er undervisning inkluderet i prisen. Din udvikling på ski er vores kernekompetence. Vi har altid vores egne engagerede og dygtige instruktører med og på turen endog i rigt mål!

På turen vil der være 9 timers undervisning fordelt ud på 3 skidage, som turen varer, typisk med 3 timers undervisning ad gangen og ofte om formiddagen. Skiskolen kan dog finde på at lave andre ”løjer” – hvis instruktørerne er kreative.

Der er undervisning til alle, som ønsker det. Det betyder for dig, at uanset om du aldrig har stået på ski før eller om du er meget øvet skiløber, så har vi et hold, der passer til dit niveau, og som kan bringe dig videre med dit skiløb. Når vi planlægger undervisning, prioriteres børn og begyndere højt, så man hurtigt kan få oplevelsen af at kunne komme ud og afsted i området med sine klubfæller.

Når du melder dig til turen, bedes du angive det niveau, du mener du hører til. Læs mere om skiskoleniveauerne. Læs mere om vores skiskoleundervisning.

På turen til Branäs vil der være mulighed for undervisning i langrend, snowboard og telemark. Har vi ikke egen instruktør med, købes der svensk instruktør efter antal tilmeldte, 2 timer pr. deltager. Er der f.eks. 2 på snowboard tilbydes 4 timer i alt. Giver det mening niveaumæssigt at lave det som fællesundervisning, vil dette blive prioriteret, da vi ved, at bare man er to sammen, mere en fordobles udbyttet, skimæssigt såvel socialt!

Pris:

4-stjernet hvilebus tur/retur

Kør-selv

Over 18 år

Kr.  2.895,-

Kr.  2.895,-

Under 18 år

Kr.  2.595,-

Kr.  2.595,-

Tomsengstillæg pr. tom seng: (maks. 2 pr. lejlighed)

Kr.  900,-

Priserne er med udgangspunkt i fyldte lejligheder og der ydes ikke reduceret pris for kør-selv.

Sengelinned, håndklæder, viskestykke mv.

Medbringes hjemmefra til eget behov eller man kan leje det i receptionen ved ankomst.

 

Beskriv hvad der er inklusive i prisen som ikke er nævnt i pristabellen ovenfor:

 • Bustransport
 • Liftkort til 3 skidage, torsdag, fredag og lørdag
 • 9 timer dansk skiundervisning fordelt på 3 skidage
 • Selvforplejning i fyldt lejlighed (6-10 personer)
 • Slutrengøring
 • Morgenmad på ankomstdagen
 • Der er ingen senge i stuen i lejlighederne, så disse skal ikke frikøbes som tomsenge. Alle senge er i værelserne i lejligheden.

Tilmelding og betaling

 • Tilmelding forudsætter medlemskab af Dinskiklub.dk. Hvis du ikke er medlem, skal du først melde dig ind i klubben. Se hvordan under "Bliv Medlem".
 • Vigtigt: Sørg for at din og alle dine underprofilers navn, adresse, fødselsdag, tlf., e-mail etc. er opdateret inden du tilmelder jer.
 • Du tilmelder dig og din familie (underprofiler) ved at logge ind på hjemmesiden. Husk at klikke "forbliv logget på". Gå til den skitur du gerne vil tilmelde dig/jer til og gennemfør tilmeldingsformularen.
 • Du bliver i forbindelse med tilmeldingen bedt om at angive hvilke af dine underprofiler, der skal med samt besvare spørgsmål om f.eks. påstigningssted, bus/kør-selv, skiskole, tomsengstillæg, ski eller langrend. Disse skal besvares for hver deltager.
 • Ifm. med tilmeldingen bliver du opkrævet et depositum på kr. 1.500 pr. tilmeldt person. Depositummet skal betales samtidig med tilmeldingen på hjemmesiden. Det vil fremgå af din profil om du har betalt depositummet.
 • Tilmelding er bindende efter den 1/12 2024. Ved tilmelding efter denne dato vil turens pris ikke blive tilbagebetalt ved afmelding.

Foreløbig rejseplan

Udrejse:
Onsdag den 08/01/2025, kl. 20.00

Ankomst torsdag morgen

Hjemrejse:
Lørdag den 11/01/2025, kl. 20.00
Ankomst søndag morgen

 

Transport

Bus

Vi har bestilt 4-stjernet hvilebus med boks på, så der er mulighed for at have alt med hjemmefra til dagene på fjeldet. Så skal man ikke spilde dyrebar ski-tid med at tage ud og handle, men der findes en lille nærkøbs-købmand tæt på lejlighedskomplekset. Vi tager afsted onsdag aften og er fremme tidligt torsdag morgen. Således er første skidag torsdag morgen.

Ved ankomst er der inkluderet morgenmad på restauranten. Bussen parkerer tæt på lejlighederne og udlejningsstedet. Da buschaufførerne skal have deres hvil efter nattens kørsel, låses bussen af efter morgenmad og al bagage opbevares i busserne.

Man kan klæde om til vintertøj i skilodgen tæt på udlejningsstedet. Hvis man skal leje udstyr skal man booke det hjemmefra enten via fremsendt link til pakkepriser eller seperat på www.hyre.branas.se. Udstyret vil stå klar til jer ved ankomst.

Vores instruktører er til stede i skishoppen for at assistere os ved leje af udstyr til dagene. Udstyrsleje er ikke med i turprisen. Starttidspunkt for undervisning første dag annonceres i bussen og pr. SMS til evt. kør-selv'ere.

Hjemrejse vil, som nævnt ovenfor, være lørdag aften med bus, og vi er tilbage i Danmark i løbet af formiddagen søndag. Kør-selv'ere kan blive i lejlighederne til søndag morgen, ca. kl. 9.00.

I ugen op til afgang sendes der opsamlings- og siddepladsplan til turen sammen med turdeltagerbrevet. Vi har som udgangspunkt faste pladser i bussen på både ud og hjemturen, så man kan sidde sammen med dem man rejser med. Børnefamilier vil som udgangspunkt blive placeret fremme i bussen, dels for at undgå køresyge, men også for at børnene nemt når at lære hinanden at kende på turen – så er de klar til skiskole første dag.

Bussens opsamlingssteder og tidspunkter er følgende:. ENDELIGkøreplan for turen.

Udrejse, cirka tider

Opsamlingssteder

Hjemrejse, cirka tider

Kl. 20.00

Slagelse St. (Nordre stationsvej)

Kl. 09.30

Kl. 20.40

Køge Nord (Nordstjernen)

Kl. 08.50

Kl. 21.30

Herlev St. (foran spilbutikken)

Kl. 08.00

Kl. 23.00 (natpause)

Helsingør Færge (foran indkørsel til betalingsanlægget)

Kl. 04.30

kl. 05.30

Natpause Grums

Kl. 23.00

Kl. 07.30

Branäs

Kl. 20.00

På udturen gør vi os klar til natten med at børste tænder og tisse af på færgen. På hjemturen vil der være en lille pause inden natten på Grums Rasteplads.

Kør-selv

Der er som altid mulighed for selv at transportere sig til Branäs. Køretiden til Branäs med bil er ca. 9½ timer uden stop samt tid på Helsingør færge/Øresundsbro. Der gives ikke kør-selv fradrag.


Kontakt Turlederne

Lars Frederiksen, tlf 40268929, laf@arkiplus.dk

Ole Porsvig, tlf 20405580, oep@cowi.com

0
Deltagere
140
Maks. antal
0
Inviterede
Pris:
 • Depositum - 1.500,00 DKK
Tilmelding åbner: