La Norma, Frankrig, Uge 13, 2024 (Påske)

22. marts - 30. marts
22. marts kl. 17:00 til 30. marts kl. 19:00

La Norma
La Norma, 73500 Villarodin-Bourget, France
9
Deltagere
51
Maks. antal
0
Inviterede
image

Vores eget lille favoritsted, La Norma ”den hyggelige” står klar til suveræn, solrig, ski-skøn påskeuge i 2024. Det bliver vores 11. tur til skibyen, som et af vores medlemmer sagde efter en uge i La Norma; ”De er bare så ufransk flinke, hér”.

Vi fortsætter succesen som vi har besøgt hvert år siden 2015 (undtagen i de ”mørke” Corona år) og inviterer til skønt sen-sæson skiløb, hér hvor pisterne ligger højt og vest- og nordvendt , hvilket sikrer god sne HELE sæsonen - også i de solrige uger sidst i marts. Turen er målrettet familier med skolebørn, men alle kan være med! Skiskole til alle fra 5 år og opefter.


Muligheder i området

Alpint skiløb

I alt 27 Pister, i alt 65 km.

 • 7 grønne pister
 • 7 blå pister
 • 11 røde pister
 • 2 sorte pister, heraf 1 naturpiste

Liftkapacitet

13 lifter i alt

 • 6 slæbelifter
 • 5 stolelifter
 • 1 Kabinelift - bemærk, ny 10-personers kabinelift fra byen og op!
 • 1 lift tov

Herudover:
freeride område, 1 slalombane, to aflukkede kælkebakker, en børne-boardercrossbane – ”Gulli-banen” - med aktiviteter for børn, 1 lille snowpark, 130 snekanoner = snesikkert gennem hele sæsonen.

Selvom området i fransk målestok er ”petit”, er det omtrent på størrelse med Trysil, som er Norges største område og som er kendt og afholdt af mange danskere. Dog er der her dobbelt så meget faldhøjde, hvilket betyder færre, men flere lange nedfarter – og en MAGELØS udsigt fra flere steder i området. De øvede er rigtig glade for de røde, højtliggende pister ”Clot” (”Kloen”), som går over i den skønt slyngede ”Arlette” ned gennem fyrreskoven, samt Norma I og II fra den højeste tinde (2750 mtr.). Begynderne finder den lange ”Sct. Anne”-piste hyggelig, sjov og også lidt vild, fordi den er så lang og slynger sig 6 kilometer ned gennem granskoven – næsten som var man i Norden. Den trefarvede piste (grøn forneden, blå på mellemstykket og rød for oven) ”Grange” som går lige ned til det hyggelige traktørsted ”Grizzly”, hvor der gennem årene er slikket ualmindeligt meget sol, spist utallige crêpes og drukket Vin Chaud på kolde dage er helt eminent at træne på, for alle niveauer, alle glideredskaber og børn såvel voksne.
Foran Repose-liften, ved afterskistedet Le Cairn er der både røde, blå og grønne pister som mødes med både træk-, stole- og kabinelifterne. Det ultimative udgangspunkt for dagens skiløb, røverhistorierne om det efterfølgende og næsten altid med sol på terrasserne!

Der er to spise-/pausesteder oppe i terrænet og to varmestuer, hvis man har madpakken med op, samt en hel række af hyggelige små og større steder ved foden af pisterne, ”Front de neige”/snefronten i La Norma. Det er bare at gå på oplevelse, f.eks. til frokost, efter endt skiskole, hvis man da ikke vil det korte smut, tilbage til egen lejlighed midt på dagen.

Alle pister ender et og samme sted, man kan ikke komme ned et sted, hvor man strander. Dejlig trygt for os forældre! Er benene blevet for tunge til at køre ned fra mellemstationen, tager begge lifte gerne trætte skiløbere med ned igen. Man bliver således som urutineret aldrig ladt i stikken oppe i området - også vældig trygt!

Der er desværre ikke mulighed for langrend i La Norma, men snowboard, telemarkski og sneskovandring (på særlige ruter) er meget velkomment.

http://www.la-norma.com/ 


Aktiviteter på turen
Turlederen og skiskolelederen vil dagligt være at møde på afterski mellem klokken 16 og 17 på den daglige - men altid frivillige - afterski på ”vores” afterskisted, Le Cairn, ved foden af pisterne.

Det er også her vores flag er solidt plantet i sneen, som markerer, at det er her vi dagligt mødes, når skiskolen starter og slutter.

I 2023 var vi her i uge 7, den højeste højsæson og vi var så mange (82 medlemmer) at det blev umuligt at skabe gode rammer om et fællesspisningsarrangement på restauranterne i byen. Dette råder vi bod på i 2024. 

Turlederne inviterer til et fællesarrangement hvor vi uddeler skiskolediplomer, hygger mm. Beværtning i den forbindelse, er – ligesom afterski, for egen regning, men klubhyggen er inklusive hele vejen! Af de hidtidige +70 skidage klubben har haft i La Norma, har vejret blot holdt os fra afterski-terrassen en lille håndfuld gange i alt. Coronavenlig afterski i sol og under åben himmel er altid vældigt hyggeligt – dén tager vi gerne for holdet!

Turen er med ophold i lejligheder. Der findes simpelthen ikke hverken morgenmadspension eller hoteller i La Norma. Vi ved dog at mange medlemmer er rigtig glade for ture med ½-pension, men med lidt kreativitet kan man tilkøbe sig til noget, der ligner på denne tur. Den ene bagerbutik har en café-sektion, hvor der kan købes ”petit dejauner”/fransk morgenmad bestående af kaffe/the, et glas juice og brød/croissant for 7-8€/dag. Derudover er der 8-10 forskellige restauranter i byen; fra pizza – både med servering og ”a’ emporter”/til at tage med hjem i lejligheden, burger sted, det Savoyard-rustikke hos Le Cairn, Entre Deux m.fl., pariser-bistroen ”Tao” til det lidt mere gastronomiske udfordrende f.eks. på Le Telemark eller Le Dahu. Endelig kan der fra dag til dag bestilles velstegte grillkyllinger fra routesserie i det lokale supermarked ”8 à Huit”. Således kan man kombinere sig til en tur, hvor man ikke er afhængig af at bruge køkkenet i lejligheden.

Supermarkedet; ”8 à Huit” er også stedet der handles ind, alt fra wc-papir til frisk frugt og grønt, en skøn slagter-/osteafdeling (med mulighed for at bestille førbemeldte lækre grill-kyllinger), lille men god vinafdeling (vive la France!) og i øvrigt et helt fornuftigt udvalg på bemærkelsesværdigt lidt plads.

Vær opmærksom på at vår-solen i alperne er meget skarp! Højfaktor solcreme og gode goggles til skiløbet samt gode solbriller, til efter skiløbet er et must! Men det er faktisk også ofte heromkring marts-april månedsskiftet vi ser de store ”spring dumps” i alperne. Massive snefald der giver op til halve og af og til også hele meter sne ad gangen! 


Indkvartering

Vi bor i Chalet et Balcons du Vanoise blot 75-250 meter fra bycentrum, pisterne og liftene. Lejlighederne er "fransk enkle" og de er, når sandheden skal frem, også lidt slidte. Coronatiden har dog gjort det muligt at sætte en del lejligheder i stand. Nogle er privatejede og også derfor kan vi ikke love en ens standard. Tager man med på denne tur for at blive forkælet med arkitekttegnet indkvartering, stilrene møbler og masser af plads, bliver man givetvis skuffet. Men der er, hvad der er brug for, til en uge på ski, hvis det vigtigste er skiløbet, hyggen og samværet.
En del af lejlighederne har master-bedroom med panoramaudsigt over Mauriennedalen – et spektakulært vue at stå op og gå i seng til! Alle har et lille, men funktionelt køkken med ovn eller mikroovn, kaffemaskine, kogeplader mm. og der er wi-fi tilgængeligt mod betaling.  Linned kan lejes eller medbringes hjemmefra. Alle lejligheder har balkon/altan og er røgfrie. 

Frem til 2024 sæsonen har vores udlejer fået færre lejligheder til rådighed i Balcons et Chalet du Vanoise. Dels er der solgt flere lejligheder fra til private og af disse er der nu flere der ønsker at bruge deres lejlighed i påsken. Vi opfordrer derfor til, ISÆR hvis man ønsker at have en lejlighed hvor der frikøbes senge, at være ude i særdeles god tid.

Og nok er turen målrettet familier med skolebørn, men alle vores medlemmer er naturligvis meget velkomne. Turleder vil som altid gøre en ihærdig indsats for, at samle nogle gode grupper i lejlighederne med ”sammenbragte” skiløbere.

Du kan finde mere om vores ophold på lejlighedsudbyders hjemmeside:
https://www.vacanceole.com/residence-chalets-balcons-vanoise/

I lejlighed findes der:
Se hjemmeside: 
https://www.vacanceole.com/residence-chalets-balcons-vanoise/


Skiskole

Når du tager på tur med Din Skiklub, er undervisning inkluderet i prisen. Din udvikling på ski er vores kernekompetence. Vi har altid vores egne engagerede og dygtige instruktører med. Og ja, også til Frankrig og især til La Norma, hvor skiskolen om ikke byder os velkommen, så er med på at alternativet til vores klubtræning ikke er at vi køber undervisning hos dem, men at vi så ville have fundet en anden destination, hvor vores klubtræning er mulig.

På turen vil der være 15 timers undervisning fordelt ud på de dage, som turen varer, typisk med 3 timers undervisning i 5 dage og ofte om formiddagen. Skiskolen kan dog finde på at lave andre tilbud – de lader sig inspirere af behovene, vejret og os der deltager! Der er undervisning til alle, som ønsker det. Det betyder for dig, at uanset om du aldrig har stået på ski før eller om du er meget øvet skiløber, så har vi et hold, der passer til dit niveau og som kan bringe dig videre med dit skiløb.

Når du melder dig til turen, bedes du angive det niveau, du mener du hører til på. Læs mere om skiskoleniveauerne. Læs mere om vores skiskoleundervisning.

På turene til La Norma vil der være mulighed for undervisning i snowboard og telemark. Har vi ikke egen instruktør med, købes der fransk (engelsk-talende) instruktør efter antal tilmeldte (ved tilmeldingsfristens udløb), 2 timer pr. deltager. Er der f.eks. 2 på snowboard tilbydes 4 timer i alt. Giver det mening, niveaumæssigt at lave det som fællesundervisning, vil dette blive prioriteret.

Priser:

4-stjernet hvilebus tur/retur

Kør-selv (ved fuld bus, kontakt turleder)

Alpin/snowboard Voksen fra 12 år

 

5.995,-

 

5.195,-

Alpin/snowboard Barn op til og med 11 år

 

5.195,-

 

4.395,-

Tillægspriser

Tom sengs tillæg pr. Seng (Max 2 Pr lejlighed)

1.200,-

Sengelinned

Lejes direkte hos udlejer; se priser og adresser her:

https://www.vacanceole.com/residence-chalets-balcons-vanoise/

Inklusive i prisen

 • 6 skidage, første skidag søndag, efter ankomst lørdag aften.
 • 15 timer dansk skiundervisning fordelt på 4 eller 5 skidage.
 • Selvforplejning i lejlighed

Tilmelding og betaling

 • Tilmelding forudsætter medlemskab af Dinskiklub.dk. Hvis du ikke er medlem skal du først melde dig ind i klubben. Se hvordan under "Bliv Medlem".
 • Vigtigt: Sørg for at din og alle dine underprofilers navn, adresse, fødselsdag, tlf., e-mail etc. er opdateret inden du tilmelder jer.
 • Du tilmelder dig og din familie (underprofiler) ved at logge ind på hjemmesiden. Husk at klikke "forbliv logget på". Gå til den skitur du gerne vil tilmelde dig/jer til gennemfør tilmeldingsformularen.
 • Du bliver i forbindelse med tilmeldingen bedt om at angive hvilke af dine underprofiler der skal med samt besvare spørgsmål om f.eks. påstigningssted, bus/kør-selv, skiskole, tomsengstillæg, ski eller langrend. Disse skal besvares for hver deltager.
 • Ifm. med tilmeldingen bliver du opkrævet et depositum på kr. 1.500 pr. tilmeldt person. Depositummet skal betales umiddelbart efter tilmeldingen på hjemmesiden. Det fremgår af din profil om du har betalt depositummet.
 • Tilmelding er bindende efter den 15/1/2024. Ved tilmelding efter denne dato vil depositum ikke blive tilbagebetalt ved afmelding.
 • Du vil umiddelbart efter sidste tilmeldingsfrist modtage samlet opkrævning på restbeløb for de personer du har tilmeldt. Beløbet betales umiddelbart efter dette modtages.
 • Hvis du tilmelder dig efter ovennævnte frist vil du umiddelbart efter tilmelding modtage opkrævning på restbeløbet.

Rejseplan

Udrejse / Hjemrejse

Udrejse bus: Fredag den 22. marts 2024, sen eftermiddag/tidlig aften
Hjemkomst bus: Lørdag den 30. marts 2024, sen eftermiddag/tidlig aften


Transport

 • Bus: Vi har bestilt 4-stjernet bus. vi bestiller altid kaffe/the ad libitum til turen. Vi tager afsted fredag aften og er fremme sidst på eftermiddagen lørdag, så første skidag er søndag, efter en god nat i lejlighederne. Når vi ankommer får vi som det første udleveret lejligheder, og der bliver mulighed for at finde sig til rette - evt. leje ski allerede aftenen inden første skidag. 

  Der vil være instruktører tilstede i skiudlejningen til at hjælpe med råd og vejledning. Da der er flere butikker i La Norma, vil det i turdeltagerbrevet, som fremsendes inden afgang, fremgå i hvilken butik vi er tilstede i.

  Vi forsøger - som altid - at få nogle gode rabataftaler og at sørge for der er et godt sortiment af udstyr.
   Hjemrejsen er den efterfølgende fredag aften efter endt skiløb. Vi har vores lejligheder helt frem til afgang, hvilket gør det nemt at bade, spise og pakke færdig efter endt skiløb. Hjemkomst i Danmark lørdag eftermiddag/tidlig aften.

  I ugen op til afgang sendes der opsamlings- og seatingplan til turen sammen med turdeltagerbrevet. Vi har som udgangspunkt faste pladser i bussen, således at man kan sidde sammen med dem man rejser med. Børnefamilier vil som udgangspunkt blive placeret fremme i bussen. Dels for at undgå køresyge, men også for at børnene nemt når at lære hinanden at kende på turen derned – så er de SÅ klar til skiskole første dag.

  Bussens opsamlingssteder og tidspunkter er følgende (nøjagtige tider følger når de foreligger). 

  FORELØBIG køreplan
  Endelig køreplan fremsendes deltagerne  ca. 1 måned før afrejse

Udrejse

Opsamlingssteder

Hjemrejse

Kl. 17.00

København, Ny Ellebjerg St.

Kl. 18.00

Kl. 18.15

Slagelse St.

Kl. 16.45

Kl. 20.00

Fredericia st.

Kl. 15.00

Kl. 15.30

La Norma, ud for Balcons de Vanoise

Kl. 20.00

 • Fly
  Det er mulighed for at flyve til Geneve og Chambery med selv-planlagt transfer til La Norma. Vi kan desværre ikke tilbyde at arrangere dette og derfor er det op til den enkelte at arrangere sin tur derned, hvis den skal være med fly.
  Der går tog fra f.eks. Paris og Lyon, herunder TGV helt frem til stationen i Modane, 6,5 km. fra La Norma (1-2½ times togtur).
  Kontakt evt. turistbureauet i La Norma for hjælp til transfer. De har styr på de lokale taxivognmænd, som gerne kommer med fastpris-tilbud fra både stationen i Modane og de omkringliggende lufthavne. Men igen; da det er uge 7, er det vigtigt at være ude i god tid.

  Flygæster betaler kør-selv pris på denne klubtur, når bussen er fyldt. Brug evt. klubbens Facebook-side til at danne grupper. Turlederen koordinerer også gerne kontakt mellem flyvelystne medlemmer i det omfang det er muligt og ønskes.
 • Kør-selv
  Der er mulighed for kør-selv på denne tur, men der gives først kør-selv rabat, når bussen er fyldt. Det fungerer således at man ved tilmelding kontakter turleder og gør opmærksom på at man ønsker at køre selv. I fald bussen fyldes udbetales kør-selv rabat, som fratrækkes sidste turbetaling.
 • Ved ankomst til destination
  Kort inden ankomst til destinationen orienteres der i bussen om nøgleudlevering, skileje, etc.
  Medlemmer der kører selv/flyver aftales der med individuelt.
 • Som noget nyt er vi siden sidste sæson, blevet ramt af inflation og prisstigninger. Ikke mindst transport og opvarmning har stået for skud. Vi tager derfor forbehold for prisændringer som beror på prisstigninger som kommer fra nu og frem til afgang fra vores underleverandører. 

Kontakt Turlederne

Ole Porsvig
ole@dinskiklub.dk

+45 20 40 55 80

Jens Christiansen
jens@dinskiklub.dk
+45 50 73 50 71

9
Deltagere
51
Maks. antal
0
Inviterede
Pris:
 • Depositim - 1.500,00 DKK
Tilmeldingsfrist:
Gå til login