Åre, Sverige, Uge 14, 2024

30. marts - 7. april
30. marts kl. 16:00 til 7. april kl. 12:30

Åre ski resort
Trondheimsleden 52, 837 52 Åre, Sweden
4
Deltagere
6
Maks. antal
0
Inviterede
image

Påske togtur til Åre - uge 14, 2024

Klubturen til Åre har fokus på udviklende skiløb, samt fede oplevelser og skiløb uden for pisterne i området. Klubfællesskab og fælles hygge har høj prioritet på denne tur.

Din Skiklub gentager konceptet fra 2019 og 2023 med Påsketur til forårssol, lyse aftener og den gode sne i Jämtland mod nord. I år har vi valgt at lægge turen i uge 14, hvor det vil koste 4 fridage udover 2. Påskedag. Desuden har vi optimeret placering, så vi nu bor i centrum af Åre og tæt på stationen.

Åre har et stort og trendy udbud af butikker, restauranter og natteliv. Her kombinerer du lange og udfordrende ture på Åreskutan med storbyferie i miniformat. Rejsen dertil er behagelig og hurtig i sovevogn med toget fra Malmö igennem flotte landskaber. Åre er efter nordisk standard et stort skiområde med over 40 lifter og over 90 pister, heraf et stort antal røde og sorte pister kendt fra Alpint VM. 


Som én ud af 5 destinationer er Åre blevet kåret til den eksklusive titel som "Leading Mountain Resort of the World". En titel der foruden Åre, tæller de internationale skigiganter Saas-Fee i Schweiz, Val Gardena i Italien, Banff/Lake Louise i Canada og Queenstown i New Zealand. Titlen gives til skidestinationer i verdensklasse, der tilbyder uovertruffet skiløb og et stort udbud af aktiviteter af international standard.

Åre har lagt sne til alpine World Cup mesterskaber i 1954, 2007, 2019, 2022, 2023 og i marts 2024 er Åre igen vært for kvindernes World Cup Storslalom.

Turen er målrettet til skiløbere, der som minimum kan køre på blå pister.

Åre er historisk et overnatningssted på pilgrimsruten ”St. Olavsleden” til Skt. Olavs grav i domkirken Nidarosdomen i Trondheim og senere har minedrift været byens eksistensgrundlag indtil Åre blev et anderkendt skiområde.

Åres beliggenhed godt oppe mod nord i Sverige betyder dels gode sne-forhold sidst på sæsonen, og dels lange lyse dage på fjeldet. Dagen er på denne tid af året en hel time længere i Åre i forhold til Alperne.

Din Skiklub rejser på denne tur med Snälltåget i hyggelige 6-personers sovekupér fra Malmø direkte til den dejlige sne i nord.

Togturen er komfortabel, afslappende, miljøvenlig og super hyggelig at tage sammen med sine skivenner. Vi ankommer om morgenen lige når lifterne åbner. Den sidste dag er der togafgang efter lifterne er lukket, så der er mulighed for 7 fulde dage på ski!


Muligheder i området

Skiområdet: 380-1420 meter over havet (og 63° 23′ 57″ Nord)

Alpint skiløb:

Pister, i alt 100 km.

 • 18 grønne pister
 • 34 blå pister
 • 30 røde pister
 • 7 sorte pister

Liftkapacitet:

 • 43 lifter i alt
  • 29 slæbelifter
  • 7 stolelifter
  • 1 kabinelift
  • 6 tog/baner

Langrend:

90 km langrendsspor, heraf 22,5 km med lys på pisten, beliggende i Duved, Ullådalen og Bjørnen, som man kan køre til med skibussen, som er en del af områdets liftsystem. Liftkortet gælder også til skibussen.

https://www.skistar.com/da/skisteder/are/vinter-i-are/                  

Skiområdet i Åre består af områderne Åre, Bjørnen, Duved og Tegefjäll som hænger sammen med lifte og skibus.


Aktiviteter på turen

Din skiklub var i Åre i Påsken 2019 og 2023, og på de ture fik nogle af klubbens medlemmer prøvet både Off Piste og Randone/Skitouring med SkiStar guider i området omkring Åreskutan. 
På ankomstdagen, Påskesøndag, vil der om eftermiddagen være mulighed for, enten at opleve eller deltage i Red Bull Homerun, hvor 500 skiløbere og snowboardere kaster sig ned ad Åreskutans pister i håb om at krydse målstregen i bunden af dalen som den første. Mange af deltagerne er udklædte i festlige kostumer og der konkurreres udover hurtigste M/K på ski eller snowboard også om bedste udklædning. Hvis du ønsker at deltage, skal du selv sørge for tilmelding. Kontakt turleder for yderligere information. 
Corduroy morning (bookes hos Skistar). Der er ikke noget som at være først på pisterne. Pisterne er nypreparerede med fløjls striber i sneen. På svensk kalder man det ”Manchester snö” eller ”Corduroy snow”, på dansk: ”fløjlssne”. For dem der elsker skærende carving sving, er tidlig morgenski i Manchester snö inden pisterne for alvor åbner en drøm.

Off Piste, Skitouring/Randonee, der kan bookes guider igennem SkiStar eller Åreguiderna, og der kan også lejes udstyr. Hvis man vil prøve at komme udenfor de præparerede pister og opleve terrænnet, stilheden og dyrelivet dér, så er Åre det helt rigtige sted at debutere. Både Off Piste og/eller Randonee tur på nordsiden af Åreskutan kan klart anbefales.
Hvis du allerede har kundskaber og redskaber til at køre Skitouring/Randonee, så kan du på turen her få det sidste skab: selskab. Så planlægger vi en tur sammen til en af toppene i nærheden. Spørg turlederen for yderligere information.
Derudover er der et hav af andre aktiviteter, hvis man vil have en dag eller to uden ski på: isfiskeri, snescootersafari, nordlys kiggeri, kælketure, sneskulpturer, rensdyrfodring, hundeslædeture er muligt i Åre, se bl.a.: Book now winter | Explore Åre (exploreare.se)
                  


Indkvartering

Åregårdarna 
Lejlighederne ligger midt i Åre by, tæt på Stationen og Stationhuset med supermarked. Lejlighederne er hyggelige og veludstyrede 6-personers i nordisk standard og kvalitet med egen altan.

Lifterne Kabinbanan, Worldcup Liften og VM 6:an ligger ca. 450 m. fra lejlighederne. Man kan køre på ski helt ned til Åre Torg (Centrum), herfra er der ca. 250 m. til lejlighederne. Fra Åre Torg kan man også tage den traditionsrige Bergbanan op til Fjällgården og herfra liften Fjällgårdsexpressen videre op. Skibussen har stoppested ved stationen, lige ved siden af Åregårdarne. Herfra kan man vælge at køre til VM 8:an eller Rödkullan og tage lifterne derfra. Skibussen kører regelmæssigt til skiområderne Björnen, Tegefjäll og Duved lige i nærheden, hvor der også er adgang til langrendssporene.

Lejlighederne er 6-personers og kan have små forskelle idet de er privatejede. De indeholder som udgangspunkt:

 • Køkken med komfur, ovn, mikroovn, køleskab med fryser, opvaskemaskine. 
 • Badeværelse med bruser/WC. 
 • Stue med køkkenafdeling, sofa. 
 • Øvrigt: skiopbevaring, tørreskab, Kabel-TV.
 • Slutrengøring og sengetøj er inkluderet. 

Skiskole

Når du rejser med Din Skiklub, er undervisning inkluderet i prisen. Din udvikling på ski er vores kernekompetence. Vi har altid vores egne engagerede og dygtige instruktører med.

På turen vil der være 15 timers undervisning fordelt på 4 eller 5 dage. Der er undervisning til skiløbere fra niveau let øvet til ekspert. Skituren er målrettet unge (14 – 17 år) og voksne skiløbere.

Vi kan på denne tur som udgangspunkt desværre ikke tilbyde Snowboardundervisning. Men der kan tilkøbes snowboardundervisning hos SkiStar. Har du spørgsmål vedr. dette kontakt  turlederen.

Når du melder dig til turen, bedes du angive det niveau, du mener du hører til. Læs mere om. Læs mere om vores skiskoleundervisning.


 

Pris

Tog fra Malmø Central station

7 dage 

Voksen, 18 år – 99 år

Ung, 14 - 17 år

 

Kr. 9.295,-

Kr. 8.895,-

 

Tillægspriser

 

Tomsengstillæg

Kr. 2.500,- pr. tom seng

Opholdet er inklusive:

 • Ophold i 6-personers lejligheder i Åregårdarne
 • Sengelinned & håndklæder
 • Slutrengøring
 • Tog T/R Malmø - Åre
 • 15 timers skiundervisning med Din Skiklub’s instruktører
 • 7 dages liftkort til hele området 
 • Selvforplejning 

 

IKKE inkluderet:

 • Leje af udstyr, Din Skiklub får 15% rabat på skileje hos Skistar ved bestilling før afrejse
 • Alle måltider
 • Aktiviteter udover skiundervisning


Tilmelding og betaling

 • Tilmelding forudsætter medlemskab af Dinskiklub.dk. Hvis du ikke er medlem skal du først melde dig ind i klubben. Se hvordan under "Bliv Medlem".
 • Vigtigt: Sørg for at din og alle dine underprofilers navn, adresse, fødselsdag, tlf., e-mail etc. er opdateret inden du tilmelder jer.
 • Du tilmelder dig og din familie (underprofiler) ved at logge ind på hjemmesiden. Husk at klikke "forbliv logget på". Gå til den skitur du gerne vil tilmelde dig/jer til gennemfør tilmeldingsformularen.
 • Du bliver i forbindelse med tilmeldingen bedt om at angive hvilke af dine underprofiler der skal med samt besvare spørgsmål om f.eks. kør-selv, skiskole, tomsengstillæg, ski, snowboard eller langrend. Disse skal besvares for hver deltager.
 • Ifm. med tilmeldingen bliver du opkrævet et depositum på kr. 1.500 pr. tilmeldt person. Depositummet skal betales umiddelbart efter tilmeldingen på hjemmesiden. Det fremgår af din profil om du har betalt depositummet.
 • Tilmelding er bindende efter den 12. februar 2024. Ved tilmelding efter denne dato vil depositum ikke blive tilbagebetalt ved afmelding.
 • Du vil umiddelbart efter sidste tilmeldingsfrist modtage samlet opkrævning på restbeløb for de personer du har tilmeldt. Beløbet betales umiddelbart efter dette modtages.
 • Hvis du tilmelder dig efter ovennævnte frist vil du umiddelbart efter tilmelding modtage opkrævning på restbeløbet.

Rejseplan

Da der ved redaktionens slutning endnu ikke ligger togkøreplaner for vinteren, kommer dette på senere. Derfor er rejseplanen VEJLEDENDE. Endelig rejseplan forventes ultimo august 2023.

Udrejse / Hjemrejse

Udrejse Malmø

Ankomst Åre

Afgang Åre

Hjemkomst Malmø

W 14 Sø – Lø 7 dages tur

lørdag eftermiddag den 30. marts 2024

søndag morgen den 31. marts 2024

lørdag eftermiddag/aften den 6. april 2024 

søndag morgen den 7. april 2024

           

Transport

 • Tog  - Toget afgår fra Malmø Centralstation hvor vi mødes. Der kører tog fra Danmark, via Københavns Hovedbanegård og Kastrup Lufthavn til Malmø. 
  Turprisen er fra Malmø til Åre og tilbage fra Åre til Malmø.

Kontakt Turleder

Carsten Olsen
carsten@dinskiklub.dk
30794839

4
Deltagere
6
Maks. antal
0
Inviterede
Pris:
 • Depositum - 1.500,00 DKK
Tilmeldingskrav:
 • Alderskrav: Fra 14 år til og med 99 år
Tilmeldingsfrist: