Tignes, Frankrig, Uge 15, 2022

9. april - 16. april
9. april kl. 08:00 til 16. april kl. 20:00
Tignes
73320 Tignes, France
Vis på kort
Tignes, Frankrig, Uge 15, 2022

Påsketuren – denne gang til fantastiske Tignes i et af Europas bedste skiområder; Espace Killy!


De ikoniske skibyer Val d'Isère og Tignes er de urbane udgangspunkter for mere end 2000 højdemeter, 2 gletschere og 350 snesikre pistekilometer! Det indbydende område byder på udfordringer på og udenfor pister og funparker, som mest er til den øvede side.

Vi GLÆDER OS!


Muligheder i området

Alpint skiløb

 • I alt 155 Pister, i alt 350 km.
 • 22 grønne pister
 • 68 blå pister
 • 39 røde pister
 • 26 sorte pister

Kapacitet

 • Liftkapacitet 135.000 personer i timen
 • 112 lifter i alt
 • 39 slæbelifter
 • 48 stolelifter
 • 10 Kabinelifter
 • 6 tog/baner
 • 11 børnelifter

Herudover:

 • 2 verdensklasse freeride-områder, ”boarder-cross”-baner med aktiviteter for børn, 2 store snowparks, 2 olympiske styrtløbspister, 2 gletschere og mere en 2.000 højdemeter, gør at Tignes er åben HELE året. Man skulle næsten tro at ”snesikkerhed” udtales: ”Tignes” på fransk!

Udover skiløb byder Tignes på meget andet at tage sig til inden for vintersportens verden. Her er det blandt andet muligt at paraglide over de snedækkede bjergtoppe, der er isklatring, kælkning, bowling, en stor sportshal med tennis- og squashbaner samt svømmehallen La Lagon, der ligger i Le Lac. Om aftenen venter restauranter, diskoteker, natklubber og barer, hvor der tit spilles livemusik, og her er stemningen helt fantastisk.

Det store område giver ubegribeligt mange muligheder for de øvede skiløbere/boardere, for at komme omkring og slå sig løs i pudder og parker, på og udenfor pister – med bl.a. det store afmærkede freeride-område ”Ves”, som har lagt sne, drops og klipper til såvel DM som VM-afviklinger i kørsel uden for pisterne, for både snowboards og ski. Omvendt opleves det ufatteligt stort og uoverskueligt, hvis man er ny på ski i en gruppe af øvede skiløbere hér. Som det ses i oversigten hælder området til den øvede side, med flere sorte (ekspert pister) end grønne (for begyndere) og området strækker sig fra ”nåleøjet” over Tignes Breviéres helt over ”Mickey Mouse hanget”, Piste Perdue – den glemte piste (en tilfrossen bæk), La Daille, OL styrtløbspisten Bellevarde, helt til den anden ende af Val d'Isère og området Fôret (skoven) hvor off-piste blandt lærketræerne er en fornøjelse for de øvede pulverhunde!
Man kan sige: At være ny eller uøvet skiløber hér, er næsten ”spild” af godt skiområde.

Det vidtstrakte område er spækket med utallige serveringssteder – det er bare at vælge, hvor i april-solen man vil indtage formiddagskaffen, frokosten eller vil slikke sol sidst på eftermiddagen. Og selvom vi er afsted sidst på sæsonen, gør de mange højdemeter (fra 1550-3650 meter over havet) og de to gletschere, at det altid er muligt at finde god sne i området – også midt i april, men husk for hudens skyld en god solcreme - der er knald på vårsolen i uge 15!

Se liftkortet her: Tignes & Val d'Isère - Ski map Tignes - Huge ski area French Alps


Aktiviteter på turen

Turlederen og skiskolelederen vil dagligt være at møde på afterski mellem klokken 16 og 17 på afterski-stedet, hvor vi planter vores beachflag.

Turleder finder et hyggeligt spisested i området, hvor vi har mulighed for at tage ud at spise en aften sammen. (Deltagelse er frivillig og for egen regning). Det har tidligere været muligt at slutte skidagen i Breviere (neden for den store dæmning) og så blive kørt tilbage til Tignes Val Claret, efter middagen. Dette undersøger vi om atter er muligt.

Turen er med ophold i lejligheder allerøverst i byen, lige ud til den store piste og lift over mod Val d'Isère = centralt i området.  Der er gode muligheder i byen for alt fra simple beværtninger til højt profilerede restauranter og diskoteker, så er benene gode, kan man danse syren ud af lårbasserne, til sengen(e) kalder.


Indkvartering

Vi bor i Hameau du Borsat IV, højt i byen og skal blot svinge skispidserne ud ad døren og ned mod skitorvet ”Rond Pond de Piste”, hvorfra skiløbet udgår i tre retninger og bl.a. den ene tunnelbane starter – så er vi i gang med skiløbet.

Lejlighederne er ”fransk enkle”, så tager man afsted for at bo arkitektonisk flot og stilrent, må man finde andet ophold. Men de er ganske fortrinlige til en uge hvor det gode skiløb, hygge i solen og samvær med ski-lidelsesfæller er i højsædet.

Priser og aftaler er baseret på at lejlighederne fyldes op, så hvis man vil ”bo for sig selv” skal man fylde enten en 4- eller 6-personers lejlighed op, alternativt betale tomsengstillæg for de senge man ikke bruger.


Skiskole

Når du rejser med Din Skiklub, er undervisning inkluderet i prisen. Din udvikling på ski er vores kernekompetence. Vi har altid vores egne engagerede og dygtige instruktører med. Og ja, også til Frankrig.

På turen vil der være 15 timers undervisning fordelt ud på de dage, som turen varer, typisk med 3 timers undervisning og ofte om formiddagen. Skiskolen kan dog finde på at lave andre tilbud. De lader sig inspirere af behovene, vejret og os der deltager! Der er undervisning til alle, som ønsker det, men fokus vil være på at gøre hver enkelt skiløber på turen bedre – vi bringer dig videre med dit skiløb!

Når du melder dig til turen, bedes du angive det niveau, du mener du hører til på. Læs mere om skiskoleniveauerne. Læs mere om vores skiskoleundervisning.

På turen til Tignes vil der også være mulighed for undervisning i snowboard og telemark. Har vi ikke egen instruktør med, købes der fransk (engelsktalende) instruktør efter antal tilmeldte, 2 timer pr. deltager. Er der f.eks. 2 på snowboard tilbydes 4 timer i alt. Giver det mening, niveaumæssigt at lave det som fællesundervisning, vil dette blive prioriteret.


Priser

Pris

Volsen

med fly

Kr. 7.995,-

Med Sneexpressen (mulighed for 8 skidage)

Kr. 6.695,-

Kør-selv (husk der skal tilkøbes parkering i Tignes)

kr. 5.995,-

Tillægspriser

Tomsengstillæg

kr. 2.000,-

Ekstra liftkort dag (v/bus)

kr. 250,-

To ekstra liftkort dage (v/bus)

kr. 450,-

Inklusive i prisen:

 • 6 skidage i hele Espace Killy (Tignes/ Val d'Isère)
 • Mulighed for op til 8 skidage med bus og kør-selv, husk at det kræver en forudbestilt liftkortudvidelse.
 • 15 timer dansk skiundervisning fordelt på 4 eller 5 skidage.

Ikke Inklusive:

 • Forplejning undervejs
 • Parkeringsafgift ved kør-selv. Der er betalingsparkering i HELE Tignes, mulighed for forudbestilling af indendørs parkering på: www.tignes.net

Tilmelding og betaling

Tilmelding forudsætter medlemskab af Dinskiklub.dk. Hvis du ikke er medlem, skal du først melde dig ind i klubben. Se hvordan under "Bliv Medlem".

Vigtigt: Sørg for at din og alle dine underprofilers navn, adresse, fødselsdag, tlf., e-mail etc. er opdateret inden du tilmelder jer.

Du tilmelder dig og din familie (underprofiler) ved at logge ind på hjemmesiden. Husk at klikke "forbliv logget på". Gå til den skitur du gerne vil tilmelde dig/jer til gennemfør tilmeldingsformularen.

Du bliver i forbindelse med tilmeldingen bedt om at angive hvilke af dine underprofiler der skal med samt besvare spørgsmål om f.eks. påstigningssted, bus/kør-selv, skiskole, tomsengstillæg, ski eller langrend. Disse skal besvares for hver deltager.

Ifm. med tilmeldingen bliver du opkrævet et depositum pr. tilmeldt person. Depositum kan variere fra tur til tur men er som udgangspunkt kr. 1.500. Depositummet skal betales umiddelbart efter tilmeldingen på hjemmesiden. Det fremgår af din profil om du har betalt depositummet.

Tilmelding er bindende efter den 1/2 2022. Ved tilmelding efter denne dato vil depositum ikke blive tilbagebetalt ved afmelding.

Du vil umiddelbart efter sidste tilmeldingsfrist modtage samlet opkrævning på restbeløb for de personer du har tilmeldt. Beløbet betales umiddelbart efter dette modtages.

Hvis du tilmelder dig efter ovennævnte frist, vil du umiddelbart efter tilmelding modtage opkrævning på restbeløbet.


Rejseplan

Udrejse / Hjemrejse uge 15.

Fly:

 • Udrejsedato med fly: lørdag den 9. april 2022
 • Hjemkomst med fly: lørdag den 16. april 2022

Bus

 • Med bus er der afgang fra Danmark fredag den 8. april 2022 om formiddagen og hjemkomst søndag den 17. april 2022.

Kørselv

 • Ved kør-selv bestemmer du selv. Husk at anføre hvis du da vil tilkøbe lift-dage.

 


Transport

Idet Nortlander/Skinetworks er teknisk arrangør af turen, varetager de også transporten (på nær kør-selv).

Bus: Hvis ikke der kan fyldes en hel bus med Skinetworks gæster (Det kan der ikke altid i yderugerne.), er det Sneexpressen, der står for transporten. Se mere her: Skiferie med bus - Tag på skirejse med Nortlander

I forhold til påstigning, skriver Nortlander der kan ændres i opsamlingssted indtil 30 dage før afgang, kontakt turleder.

Opsamlingsstederne er:

 • Sjælland: Kastrup Lufthavn, Sjælør St., Ølby, Ringsted, Slagelse
 • Fyn: Nyborg, Odense.
 • Jylland: Aalborg, Randers, Århus, Skanderborg, Horsens, Vejle, Kolding (Hylkedal), Aabenraa, Padborg

Fly: For medlemmer der ønsker at flyve på påskeski, findes Nortlanders opdaterede informationer her: 
Skiferie med fly - Kom lynhurtigt til alperne med Nortlander

Kør-selv: For medlemmer der ønsker selv at køre på påskeski, findes Nortlanders opdaterede informationer her: 
Kør-selv på skiferie - Tag på skirejse med Nortlander til Alperne


Turleder

Carsten Olsen
[email protected]
3079 4839 (Træffes best om aftenen)

Tilmeldingskrav

Alderskrav: 5 - 99 år

Tilmeldingsfrist:

1. februar 2022 kl. 23:59
OBS: Tilmelding er bindende
Tilmelding kræver medlemskab