La Norma, Frankrig, Uge 7, 2022

11. februar - 20. februar
11. februar kl. 17:00 til 20. februar kl. 20:00
La Norma
La Norma, 73500 Villarodin-Bourget, France
Vis på kort
La Norma, Frankrig, Uge 7, 2022

Efter 3 års pause er vi tilbage i La Norma, til det der bliver vores 8. tur til skibyen, som også kalder sig ”Den hyggelige!” Eller som et af vores medlemmer sagde efter en uge i La Norma: ”De er bare så ufransk flinke her”. Vi har fået nogle gode priser af vores leverandør gennem flere år, som gør, at vi kan indbyde til rigtig ”full size” familieskitur i skolernes vinterferie uge 7.

Turen er UDSOLGT

Vi genoptager succesen fra 2015-19, hvor vi i alt lavede 7 ture til La Norma. Ligesom i 2018 og 2019 tilbyder vi ikke én, men hele to "full size" alpeskiture med fokus på familie, udviklende skiundervisning og hygge til en helt speciel familievenlig pris. Skiskole fra 5 år og opefter.


Muligheder i området

Alpint skiløb

I alt 27 pister, i alt 65 km.

 • 7 grønne pister
 • 7 blå pister
 • 11 røde pister
 • 2 sorte pister, heraf 1 naturpiste

Liftkapacitet

 • 13 lifter i alt
 • 6 slæbelifter
 • 5 stolelifter
 • 1 kabinelift
 • 1 lift tov

Herudover

 • 1 freeride-område, 1 slalomstadion, to aflukkede kælkebakker, en ”gulli-bane”/”boarder-cross”-bane med aktiviteter for børn, 1 lille snowpark, 130 snekanoner = snesikkert gennem sæsonen.

Selvom området i fransk-målestok er ”petit”, er det omtrent på størrelse med Trysil, som er Nordens næststørste område, og som er kendt og afholdt af mange danskere. Dog er der her dobbelt så meget faldhøjde, hvilket betyder færre, men flere lange nedfarter – og en MAGELØS udsigt fra de to toppunkter! De øvede er rigtig glade for de røde, højtliggende, pister ”Clot” (”Kloen”), som går over i den skønt slyngede ”Arlette”, samt Norma I og II fra den højeste tinde, mens begyndere såvel som øvede finder den lange ”Sct. Anne”-piste hyggelig, sjov og også lidt vild, fordi den er så lang og slynger sig 6 kilometer ned gennem granskoven – næsten som var man i Norden. Den trefarvede piste (grøn forneden, blå på mellemstykket og rød for oven) ”Grange” som går lige ned til det hyggelige traktørsted ”Grizzly”, hvor der gennem årene er slikket ualmindeligt meget sol, spist utallige crêpes og drukket vin chaud på kolde dage, er helt eminent at træne på for alle niveauer, alle glideredskaber og børn såvel som voksne.
Foran ”Repose”-liften, ved afterski-stedet ”Le Cairn” er der både røde, blå og grønne pister, som mødes med træk-, stole- og kabinelifterne. Det er det ultimative udgangspunkt for dagens skiløb, og røverhistorierne om det kan fortælles her efterfølgende – næsten altid med sol på terrasserne!

Der er to spise-/pausesteder oppe i terrænet, samt en hel række af hyggelige små og større steder ved foden af pisterne, ”Front de neige” (”snefronten”) i La Norma. Det er bare at gå på oplevelse, f.eks. til frokost, efter endt skiskole, hvis man da ikke vil det korte smut, tilbage til egen lejlighed midt på dagen.

Alle pister ender et og samme sted. Man kan ikke komme ned et sted, hvor man strander. Alt ender samme sted – trygt for os forældre, ikke mindst! Er benene for tunge til at køre ned fra mellemstationen, tager begge lifte fra bunden gerne trætte skiløbere med ned igen. Man bliver således som urutineret aldrig ladt i stikken oppe i området – også vældig trygt!

La Normas nabo område, Valfrejus, er også et lille hyggeligt område. Der går gratis shuttle-bus et par gange om dagen til Valfrejus, hvor man mod et lille tillæg, kan bruge sit La Norma-liftkort en dag. Hvis der er stemning for det (20 deltagere eller mere), kan der arrangeres fællestur en dag i ugen. Liftkortudvidelsesgebyr er for egen regning.

Der er desværre ikke mulighed for langrend i La Norma, men snowboarding, telemark-skiløb og sneskovandring (på særlige ruter) er meget velkomment.

Se piste/liftkort på: http://www.la-norma.com/ 

Se webcams fra både La Norma by og fra området; https://www.la-norma.ski/webcams/

Aktiviteter på turen

Turlederen og skiskolelederen vil dagligt være at møde på afterski mellem klokken 16 og 17 på den daglige - men frivillige - afterski på ”vores” afterskisted, Le Cairn, for foden af pisterne.

Det er også her vores flag er solidt plantet i sneen. Flaget markerer, at det er her vi dagligt mødes, når skiskolen starter og slutter.

Der er også altid tæt på fuld opbakning til ”den franske aften”, hvor vi spiser sammen og har uddeling af diplomer og præmier til skiskoleløbere af alle kalibre og aldre. Man skal selv betale for både afterski og ”den fransk aften”, men klubstemningen og det gode samvær er altid en del af hele pakken! Af de hidtidige +40 skidage klubben har haft i La Norma, har vejret blot holdt os fra afterski-terrassen en lille håndfuld gange. Coronasikker-afterski i sol og under åben himmel er nu også vældig hyggeligt – dén tager vi gerne for holdet!

Hvis det er muligt - og der er opbakning til det (+20 medlemmer) - tilbydes der endagstur til Valfrejus. Det koordineres med skiskolen. Liftkortudvidelsen til denne dag vil - i givet fald - ikke være indeholdt i turprisen. Transporten til Valfrejus i bus er gratis, men kræver tilmelding.

Turen er med ophold i lejligheder. Der findes simpelthen ikke hverken morgenmadspensioner eller egentlige hoteller i La Norma. Vi ved dog, at mange medlemmer er rigtig glade for ture med ½-pension, og med lidt kreativitet kan man godt tilkøbe sig til noget, der ligner på denne tur. Den ene bagerbutik har en café-sektion, hvor der kan købes ”petit dejeuner” (fransk morgenmad) bestående af kaffe/the, et glas juice og brød/croissant for 7-8 €. Derudover er der 8-10 forskellige restauranter i byen; fra pizza – både med servering og ”a’ emporter” (til tage med hjem i lejligheden), burger sted, det Savoyard-rustikke hos Le Cairn, Entre Deux m.fl., Pariser-bistroen ”Tao” til det lidt mere gastronomisk udfordrende f.eks. på Le Telemark eller Le Dahu. Endelig kan der fra dag til dag bestilles grillkyllinger fra rotisserie i det lokale supermarked ”8 à Huit”.

”8 à Huit” er også stedet, der handles ind, alt fra WC-papir til frisk frugt og grønt, en skøn slagter-/osteafdeling (med mulighed for at bestille førbemeldte lækre grillkyllinger), lille vinafdeling (vive la France!) og i øvrigt et helt fornuftigt udvalg til priser omtrent som i DK.


Indkvartering

Vi bor i Chalet et Balcons du Vanoise blot 75-250 meter fra bycentrum, pister og lifter.

Lejlighederne er "fransk enkle" og enkelte er, når sandheden skal frem, også lidt slidte. Coronatiden har dog gjort det muligt at sætte en del lejligheder i stand. Nogle er privatejede, og også derfor kan vi ikke love en ens standard, men der er, hvad der er brug for til en uge på ski, hvis det vigtigste er skiløbet, hyggen og samværet. En del af lejlighederne har ”master bedroom” med panoramaudsigt over Maurienne-dalen – et spektakulært vue at stå op og gå i seng til! Alle har et lille, men funktionelt, køkken med ovn eller mikroovn, kaffemaskine, kogeplader mm. Tv kan lejes med merpris, ligesom der er Wi-Fi tilgængeligt mod betaling. Linned kan lejes eller medbringes hjemmefra. Der er altid opvaskemaskine i lejligheder til 6 personer og opefter og efterhånden også i en del af de 4-personers, men dette kan ikke garanteres. Alle lejligheder har balkon og er røgfrie. Der er mulighed for, mod tomsengstillæg, at købe en eller to senge fri i lejligheden. Priser er baseret på fyldte lejligheder.

Vores standard-lejligheder – dem som prisen er beregnet på – er 4-personers toværelses lejligheder (typisk med et soveværelse og et opholdsrum med 2 sovepladser), men der kan også fås 6-, 8- og 10-personers lejligheder – spørg turleder. Især i uge 7 er vi udfordrede på at få flere eller større lejligheder, så her anbefales det stærkt at være ud i god tid, hvis man ønsker en stor lejlighed.

Som udgangspunkt fylder vi lejlighederne op. Er man således 2 personer, der rejser sammen, vil man som udgangspunkt blive tilbudt ophold i lejlighed sammen med andre medlemmer.

Nok er turen målrettet familier med skolebørn, men alle vores medlemmer er naturligvis altid velkomne, og turleder vil som altid gøre en ihærdig indsats for at samle nogle gode grupper i lejlighederne med ”sammenbragte” skiløbere.

Da vi for første gang forsøger at afvikle La Norma som et dobbelt-uge-arrangement, hvor uge 7’erne afløses af uge 8’erne, og medarbejderne i La Norma, da vi bookede lejligheder, endnu var hjemsendte, ligger aftalerne omkring ankomst og afgang ikke fast endnu (juni 2021), men slås op her, så snart vi har dem.

Se mere om lejlighederne på https://www.vacanceole.com/residence-chalets-balcons-vanoise/


Skiskole

Når du rejser med Din Skiklub, er undervisning inkluderet i prisen. Din udvikling på ski er vores kernekompetence. Vi har altid vores egne engagerede og dygtige instruktører med. Og ja, også til Frankrig og især til La Norma, hvor skiskolen om ikke byder os velkommen, så er med på at alternativet til vores klubtræning ikke er, at vi køber undervisning hos dem, men at vi så ville have fundet en anden destination, hvor vores klubtræning er mulig.

På turen vil der være 15-timers undervisning fordelt ud på de dage, som turen varer, typisk med 3-timers undervisning og ofte om formiddagen. Skiskolen kan dog finde på at lave andre tilbud – de lader sig inspirere af behovene, vejret og os der deltager! Der er undervisning til alle, som ønsker det. Det betyder for dig, at uanset om du aldrig har stået på ski før, eller om du er meget øvet skiløber, så har vi et hold, der passer til dit niveau, og som kan bringe dig videre med dit skiløb.

Når du melder dig til turen, bedes du angive det niveau, du mener du hører til på. Læs mere om skiskoleniveauerne. Læs mere om vores skiskoleundervisning.

På turene til La Norma vil der være mulighed for undervisning i snowboard og telemark. Har vi ikke egen instruktør med, købes der fransk (engelsk talende) instruktør efter antal tilmeldte, 2 timer pr. deltager. Er der f.eks. 2 personer på snowboard tilbydes 4 timer i alt. Giver det mening niveaumæssigt at lave det som fællesundervisning, vil dette blive prioriteret.


Priser

Pris

5-stjernet luksus hvilebus tur/retur

Kør-selv (kun mulig ved fuld bus, kontakt turleder)

Alpin/snowboard Voksen fra 14 år

Kr. 6.495,-

Kr. 5.795,-

Alpin/snowboard Barn op til 14 år

Kr. 4.995,-

Kr. 4.295,-

Specialtilbud! Vi har 5x 4 personers lejligheder til 2 voksne og 2 børn Under 14 år), fra samme medlemsprofil

Kr. 17.995,- 

Kr. 15.195,-

risen er inklusive

 • 7 skidage og 7 dages liftkort
 • 15 timer dansk skiundervisning fordelt på 4 skidage.
 • Selvforplejning i lejlighed
 • Fyldte lejligheder

Tillægspriser

 

Tomsengstillæg

Kr. 2.000,-

Sengelinned

Lejes direkte hos udlejer; se priser og adresser her: https://www.vacanceole.com/residence-chalets-balcons-vanoise/

 


Tilmelding og betaling

Tilmelding forudsætter medlemskab af Dinskiklub.dk. Hvis du ikke er medlem, skal du først melde dig ind i klubben. Se hvordan under "Bliv Medlem".

Vigtigt: Sørg for at din og alle dine underprofilers navn, adresse, fødselsdag, tlf., e-mail etc. er opdateret inden du tilmelder jer.

Du tilmelder dig og din familie (underprofiler) ved at logge ind på hjemmesiden. Husk at klikke "forbliv logget på". Gå til den skitur du gerne vil tilmelde dig/jer til gennemfør tilmeldingsformularen.

Du bliver i forbindelse med tilmeldingen bedt om at angive hvilke af dine underprofiler der skal med samt besvare spørgsmål om f.eks. påstigningssted, bus/kør-selv, skiskole, tomsengstillæg, ski eller langrend. Disse skal besvares for hver deltager.

Ifm. med tilmeldingen bliver du opkrævet et depositum pr. tilmeldt person. Depositum kan variere fra tur til tur men er som udgangspunkt kr. 1.500. Depositummet skal betales umiddelbart efter tilmeldingen på hjemmesiden. Det fremgår af din profil om du har betalt depositummet.

Tilmelding er bindende efter den 1/12 2021. Ved tilmelding efter denne dato vil depositum ikke blive tilbagebetalt ved afmelding.

Du vil umiddelbart efter sidste tilmeldingsfrist modtage samlet opkrævning på restbeløb for de personer du har tilmeldt. Beløbet betales umiddelbart efter dette modtages.

Hvis du tilmelder dig efter ovennævnte frist, vil du umiddelbart efter tilmelding modtage opkrævning på restbeløbet.


Rejseplan

Udrejsedato: fredag den 11. februar 2022

Hjemkomst dato: søndag den 20. februar 2022


Transport

Bus: Vi har bestilt 5-stjernet luksusbus. Vi tager afsted fredag aften og er fremme sidst på eftermiddagen lørdag. Således er første skidag søndag, efter en nat i lejlighederne. For uge 8-turen gælder, at vi er fremme lørdag morgen, hvilket giver mulighed for en ekstra skidag.

Når uge 7-turen ankommer, får vi som det første udleveret lejligheder, og der bliver mulighed for at komme til rette - evt. leje ski allerede aftenen inden første skidag.

Der vil være instruktører til stede i skiudlejningen til at hjælpe. Da der er flere butikker i La Norma, vil der i turdeltagerbrevet, som fremsendes inden afgang, fremgå i hvilken butik vi er til stede i. Turleder forsøger at få nogle gode rabataftaler, og der er et godt sortiment af udstyr – hvilket har fungeret godt tidligere.

Hjemrejse vil være følgende lørdag aften efter endt skiløb. Som nævnt har vi ikke ved redaktionens slutning endelige aftaler på plads, men det er vores oplæg til udlejer, at vi overleverer lejlighederne til vores egne uge 8-skiløbere, hvorfor der vil være god adgang til opbevaring af bagage, omklædning og et bad inden vi går i busserne men det påføres her, så snart som muligt. Hjemkomst i Danmark søndag eftermiddag/tidlig aften. 

I ugen op til afgang sendes der opsamlings- og seatingplan til turen sammen med turdeltagerbrevet. Vi har som udgangspunkt faste pladser i bussen, således at man kan sidde sammen med dem man rejser med. Børnefamilier vil som udgangspunkt blive placeret fremme i bussen. Dels for at undgå køresyge, men også for at børnene nemt når at lære hinanden at kende på turen derned – så er de SÅ klar til skiskole første dag.

Bussens opsamlingssteder og tidspunkter er følgende. Endelig køreplan fremsendes deltagerne 1 måned før afrejse.

Udrejse Uge 7

Opsamlingssteder

Hjemrejse uge 7
(Ankomst DK er ca. tider)

Kl. 17.00

Københavns Hovedbanegård v/DGI Byen

Kl. 18.00

Kl. 18.15

Slagelse St.

Kl. 16.45

Kl. 20.00

Fredericia station

Kl. 15.00

Kl. 15.30

La Norma, ud for Balcons de Vanoise

Kl. 20.00

Fly - Der er mulighed for at flyve til Geneve og Chambery med transfer til destinationen, men klubben kan desværre ikke tilbyde at arrangere dette, og derfor er det op til den enkelte at arrangere dette. Der går tog, herunder TGV helt frem til stationen i Modane, 6,5 km. fra La Norma (1-2½ times togtur).

Kontakt evt. turistbureauet i La Norma for hjælp til transfer. De har styr på de lokale taxivognmænd, som gerne kommer med fastpris-tilbud fra både stationen i Modane som de omkringliggende lufthavne.

Flygæster betaler kør-selv pris på denne klubtur, når bussen er fyldt. Brug evt. klubbens Facebookside til at danne grupper. Turlederen koordinerer også gerne kontakt mellem flyvelystne medlemmer, i det omfang det er muligt og ønskes.

Kør-selv - Der er mulighed for kør-selv på denne tur, men der gives først kør-selv-rabat, når bussen er fyldt. Det fungerer således, at man ved tilmelding kontakter turleder og gør opmærksom på, at man ønsker at køre selv. I fald bussen fyldes, udbetales kør-selv-rabat, som fratrækkes sidste turbetaling.


Ved ankomst til destination

Kort inden ankomst til destinationen, orienteres der i bussen om nøgleudlevering, skileje, etc.
Medlemmer, der kører selv/flyver, aftales der med individuelt.


Kontakt Turleder

Jens Christiansen
[email protected]
5073 5071

 

 

Tilmeldingsfrist:

18. januar 2022 kl. 14:00
Tilmeldingsfristen er overskredet