Kläppen, Sverige, Uge 1, 2022

5. januar - 9. januar
5. januar kl. 18:00 til 9. januar kl. 11:30
Kläppen Ski Resort
Sjungarvägen, 780 68 Transtrand, Sweden
Vis på kort
Kläppen, Sverige, Uge 1, 2022

40 SÆSONER MED TURE TIL NORD OG SYD SKAL FEJRES!

Derfor inviterer bestyrelsen indenfor i bussen til vores igennem mange år, særdeles populære sæsonåbner: 3 skidage i Norden til at varme op på, lære skiløbet at kende på eller invitere børnebørnene ud i ”rigtig” sne, til hyggelige dage med familien – eller noget helt fjerde!

For at fejre jubilæet giver klubben busturen, hvorfor vi kan tilbyde skiløb i skøn ”Kläppen snö” 3 dage i uge 1 til blot 1.895,- kr.


Gennem årene har netop vores sæsonåbner, 3 dage i Norden, været kickstarten på sæsonen. De første mange år i Sverige, først på Branäs, siden 10 sæsoner på Kläppen og senest i norske Geilo. Afholdelse af klubmesterskaber, mini-OL, instruktørseminarer og altid god undervisning, grin og hygge i hytter og lifte har været solide omdrejningspunkter på disse ture. Så da bestyrelsen drøftede mulighederne for at fejre vores 40 sæsoner på pisterne i nord og syd, stod det hurtigt klart at det var et stort ønske atter at kunne invitere til at samles om en af de ture, der i allerhøjeste grad har været klubbens DNA: udviklende skiløb i en ramme af glæde, hygge og en klub hvor alle kan mødes og være sammen om skiløbet. Vi fejrer jubilæum og DU er inviteret! Skiskole fra 5 år og opefter.


Muligheder i området

Alpint skiløb

 • I alt 37 pister/parklinjer
 • 16 grønne pister/parklinjer
 • 10 blå pister/parklinjer                                                                                          
 •  4 røde pister/parklinjer
 •  7 sorte pister/parklinjer

Liftkapacitet

 • 19 lifte i alt
 • 15 træklifter (knap- eller ankerlifte)
 • 1 stolelifter
 • 1 Kabinelift
 • 2 lift tov

Langrend

 • 64 km. Varieret langrendsterræn, som er en del af Wasalopp-systemet, starter lige uden for lejligheden.

Herudover

 • 1 freeride område, som i en årrække har været kåret som Sverige bedste funpark, med ”linjer” i alle farver og egne lifte.
 • Fra sæsonstart midt i december er der – bl.a. på baggrund af en absolut fordelagtig naturlig position, tilsat et stærkt net af snekanoner – garanteret mindst 14 nedfarter åbne. Dette sikrer at vi altid finder godt skiløb på Kläppen også tidligt på sæsonen.
 • Siden vi sidst var på Kläppen, er der udviklet på hele området. Der er kommet en kabinelift helt til toppstugan – hvilket tidligere godt kunne være en lidt kold tur i starten af januar. Senest er området ”Falken” bag ved toppstugan udviklet, med bredere pister og øget tilgængelighed. Og de står ikke stille på Kläppen. Sydsiden forventes udbygget fra 2022-24 med flere pister, som får et mere solrigt forløb.

Se piste/liftkortet her: Kläppen (klappen.se)


Aktiviteter på turen

Turen har, som før nævnt, gennem årene huset en MÆNGDE af aktiviteter; altid masser af god undervisning, klubmesterskaber, mini-OL’er, glögg-aftener, instruktørseminarer og helt ufatteligt mange medlemmers allerførste meter på ski – meter, som har ført til livslange forelskelser i vores sport med utallige skønne oplevelser i bjerge og fjelde, hytter og hoteller, som par og som gruppe – suget mange af os ind i et liv som skiløber!

På vores tre skidage kan vi naturligvis ikke nå alt, men den gode undervisning vil helt sikkert være med, ligesom vi tager AL vores klubhygge med – den har ligget ubrugt på lageret i 1½ år og er i DEN grad klart til at blive DELT!

Her, primo juni hvor vi lægger turene op, hverken kan eller vil vi løfte sløret for indholdet på turen, men bestyrelsen vil helt sikkert invitere på et event den ene aften deroppe, ligesom vi sammen med instruktørerne ”pønser” på skæg i sneen – vi glæder os så utroligt meget til at komme på ski sammen igen!

Deltagelse i alt fra undervisning til events er, som på alle vores ture, helt frivilligt!


Indkvartering

Turen er med ophold i lejligheder og den gode pris er forudsat at vi fylder lejlighederne i ”Sjungarbackan” helt op. Det er lejligheder, vi kender godt fra vores mange tidligere besøg, og til to overnatninger dækker de helt vores behov.  Der er et køjerum til to i stueplan og en hems med 4 enkeltsenge, så vi kan kombinere os til nogle gode hyttesammensætninger. Der er også mulighed for at frikøbe op til to sengepladser i hver hytter. Se prislisten.

Hytterne er 1½-plan med badeværelse, stue, køkken og køjerum i grundplan, og over dette ”svæver” hemsen med fire enkeltsenge. Man kan være heldig at få en lejlighed med vildmarksbad på terrassen. Når dette er tilfældet, vil vilkår og priser for at benytte dette fremgå i lejligheden.

Ugen op til afrejse fremsendes lejlighedsoversigt, busplan og aktivitetsoversigt for turen, med kontaktoplysninger, så man hyttevis kan snakke sammen inden afgang.

Da vi afrejser lejlighederne lørdag aften, har vi fået et godt tilbud på slutrengøring til alle lejligheder. Derfor skal der lørdag aften blot pakkes, ryddes op, vaskes op og tømmes skrald – så står Kläppen for resten. Slutrengøring er inkluderet i prisen og kan ikke fravælges.


Skiskole

Når du rejser med Din Skiklub, er undervisning inkluderet i prisen. Din udvikling på ski er vores kernekompetence. Vi har altid vores egne engagerede og dygtige instruktører med og på jubilæumsturen endog i rigt mål!

På turen vil der være 9 timers undervisning fordelt ud på de dage, som turen varer, typisk med 3 timers undervisning ad gangen og ofte om formiddagen. Skiskolen kan dog finde på at lave andre ”løjer”– det er en jubilæumstur og instruktørerne tillader sig at være kreative på denne tur.

Der er undervisning til alle, som ønsker det. Det betyder for dig, at uanset om du aldrig har stået på ski før eller om du er meget øvet skiløber, så har vi et hold, der passer til dit niveau, og som kan bringe dig videre med dit skiløb. Når vi planlægger undervisning, prioriteres børn og begyndere højt, så man hurtigt kan få oplevelsen af at kunne komme ud og afsted i området med sine klubfæller.

Når du melder dig til turen, bedes du angive det niveau, du mener du hører til på. Læs mere om skiskoleniveauerne. Læs mere om vores skiskoleundervisning.

På turen til Kläppen vil der ud over alpinundervisning, være mulighed for undervisning i langrend, snowboard og telemark. Har vi ikke egen instruktør med, købes der svensk instruktør efter antal tilmeldte, 2 timer pr. deltager. Er der f.eks. 2 på snowboard tilbydes 4 timer i alt. Giver det mening niveaumæssigt at lave det som fællesundervisning, vil dette blive prioriteret, da vi ved, at bare man er to sammen, mere en fordobles udbyttet, skimæssigt såvel socialt!


Pris

Da prisen er uden bus – den giver klubben på denne tur - er der heller ikke mulighed for fradrag for kør-selv til Kläppen.

Pris

4-stjernet luksus hvilebus tur/retur

Alle medlemmer over 7 år

Kr. 1.895,-

Skiløbere 5-6 år

Kr. 1.095,-

Tomsengstillæg (maks. To pr. lejlighed), pr. tom seng:

Kr. 1.200,-

Priserne er med udgangspunkt i fyldte lejligheder

 

 

Sengelinned, håndklæder, viskestykke mv.

Medbringes hjemmefra til eget behov

Dette er inklusive i prisen:

 • 3 skidage: torsdag, fredag og lørdag
 • Liftkort
 • 9 timer dansk skiundervisning fordelt på 3 skidage.
 • Selvforplejning i fyldt lejlighed (6 personer)

Tilmelding og betaling

Tilmelding forudsætter medlemskab af Dinskiklub.dk. Hvis du ikke er medlem, skal du først melde dig ind i klubben. Se hvordan under "Bliv Medlem".

Vigtigt: Sørg for at din og alle dine underprofilers navn, adresse, fødselsdag, tlf., e-mail etc. er opdateret inden du tilmelder jer.

Du tilmelder dig og din familie (underprofiler) ved at logge ind på hjemmesiden. Husk at klikke "forbliv logget på". Gå til den skitur du gerne vil tilmelde dig/jer til og gennemfør tilmeldingsformularen.

Du bliver i forbindelse med tilmeldingen bedt om at angive hvilke af dine underprofiler, der skal med samt besvare spørgsmål om f.eks. påstigningssted, bus/kør-selv, skiskole, tomsengstillæg, ski eller langrend. Disse skal besvares for hver deltager.

På grund af turens pris, vil der ikke blive opkrævet depositum, men turens fulde pris. Turprisen skal betales umiddelbart efter tilmeldingen på hjemmesiden. Det fremgår af din profil om du har betalt turen.

Tilmelding er bindende efter den 1/12 2021. Ved tilmelding efter denne dato vil turens pris ikke blive tilbagebetalt ved afmelding.


Rejseplan

Udrejse:
Onsdag den 5/1, kl. 18

Hjemrejse:
Lørdag den 8/1, kl. 20

 


Transport

Bus: Vi har bestilt 4-stjernet luksusbus med trailer på, så der er mulighed for at have alt med hjemmefra til dagene på fjeldet. Så skal man ikke spilde dyrebar ski-tid med at tage ud og handle. Vi tager afsted onsdag aften og er fremme tidligt torsdag morgen. Således er første skidag torsdag. Ved ankomst er der mulighed for at spise medbragt morgenmad, omklædning og der vil være instruktører i skishoppen til at assistere ved leje af udstyr til dagene. (Udstyrsleje er ikke med i turprisen.)

Hjemrejse vil, som nævnt ovenfor, være lørdag aften, og vi er tilbage i Danmark i løbet af formiddagen søndag.

I ugen op til afgang sendes der opsamlings- og seatingplan til turen sammen med turdeltagerbrevet. Vi har som udgangspunkt faste pladser i bussen, så man kan sidde sammen med dem man rejser med. Børnefamilier vil som udgangspunkt blive placeret fremme i bussen, dels for at undgå køresyge, men også for at børnene nemt når at lære hinanden at kende på turen – så er de klar til skiskole første dag.

Bussens opsamlingssteder og tidspunkter er følgende (nøjagtige tider følger når de foreligger).

Er der +10 deltagere med ønske om påstigning vest for Storebælt, vil min. 1 bus starte sin rute i Fredericia. Anfør ønsket ved tilmelding!

FORELØBIG køreplan for turen. Endelig køreplan lægges op her, senest 1 måned før afrejse.

Udrejse, cirkatider

Opsamlingssteder

Hjemrejse, cirkatider

Kl. 18.00

Slagelse St.

Kl. 11.30

Kl. 19.30

Herlev St.

Kl. 10.00

Kl. 21.00

Helsingør Færge

Kl. 8.30

7.30

Kläppen, velkomstcentret

Kl. 20.00

Kør-selv: Der er som altid mulighed for selv at transportere sig til Kläppen, men da prisen for turen er beregnet uden transport (klubben betaler busserne), er det heller ikke muligt at give et prisfradrag for selv at komme på Kläppen i uge 1.


Turlederne

Lars Frederiksen 
[email protected]   
40268929

Ole Porsvig
[email protected]
20405580

Tilmeldingsfrist:

1. december 2021 kl. 23:59
OBS: Tilmelding er bindende
Tilmelding kræver medlemskab